GORILLA SERVICES PRESENTEERT

The SaaS Chronicles

Kom naar The SaaS Chronicles, een middag vol best practices en inspiratie op het gebied van klantmanagement. Klanten van monday.com en Freshworks vertellen hoe ze met ’s werelds beste SaaS oplossingen hun service naar de hoogste versnelling hebben gebracht.

KALENDER

Live Webinars en Evenementen

Namens Gorilla Services worden er verschillende Evenementen & Webinars georganiseerd. Onze webinars gaan over het gebruik van de verschillende tools die we aanbieden of over het verhogen van de Customer Engagement.
Hieronder zie je een overzicht met de komende webinars. Zit er iets voor jou bij? Meld je snel aan!

Jaarlijks Maandelijks Wekelijks Dagelijks Lijst
Geen evenementen gevonden!

DIRECT EEN WEBINAr bekIJKEN

On-demand Webinars

Heb je een webinar gemist en wil je deze terugkijken? 
Bekijk onze on-demand webinars op het moment dat het jou uitkomt.

webinar best practices omnichannel cx

On-demand webinar: De best practices voor omnichannel Customer Experience

In deze webinar deelt Yannick Pirard van Gorilla Services samen met Ken Wilson van Freshworks zijn ervaringen en uitdagingen in het opzetten en opschalen van een omnichannel digitale Customer Experience. We gaan onder andere in op het belang van een snelle klantenservice, en laten je kennismaken met de omnichannel mogelijkheden binnen Freshworks.
14 sep
2:00 pm3:00 pm
monday.com voor marketing teams

On-demand webinar: Monday.com voor Marketing Teams!

(Digital) Marketing management, Campagne management, Content marketing, Product launch management, Event management… verschillende marketing teams betekent meestal verschillende workflows. Tegelijkertijd werken marketing teams juist steeds meer samen… Hoe ga je dit managen?
17 jun
2:00 pm3:00 pm
webinar-service-management-scholen

On-demand webinar: Hoe digitalisering service management van scholen kan optimaliseren

Het belang van IT service management in het onderwijs moet niet worden onderschat. Van specifieke verzoeken of situaties tot aan het dealen met ongeduldige millennials; het werk van een IT agent of service medewerker in een onderwijsinstelling is allesbehalve simpel. Het is onvermijdelijk dat op een gegeven moment het aantal aanvragen, klachten, password-reset-verzoeken en informatieaanvragen zo overweldigend zijn, dat
22 apr
1:00 pm2:00 pm
webinar PMO oplossing

On-demand webinar: New way of working with the PMO solution in monday.com!

Heb je moeite om het overzicht van al je projecten te bewaken? of te prioriteren? Het managen van je projecten kan een complexe uitdaging zijn. Wellicht besteed je te veel tijd aan het schakelen tussen allerlei tools of het op de hoogte houden van je team en collega’s. Hierdoor verlies je mogelijk de focus om te kunnen concentreren op jouw echte impact!
15 apr
2:00 pm3:00 pm
webinar hoe blij zijn jouw klanten

On-demand webinar: Hoe blij zijn jouw klanten?

Steeds meer bedrijven zien het belang ervan in of zijn er mee bezig. Klantgericht handelen is essentieel om je te kunnen onderscheiden van de concurrent. Alleen een goede klantenservices of een goede prijs is niet meer voldoende. Alleen door te luisteren naar je klant leer je begrijpen wie je klanten zijn en hoe je aan hun wensen voldoet.
22 okt
11:00 am12:00 pm
Omnichannel als strategie

On-demand webinar: Omnichannel als strategie voor e-commerce

Online shoppen neemt steeds meer toe en een Omnichannel strategie is een trend waar ondernemers de laatste jaren op in spelen. Tegenwoordig kunnen bedrijven zelfs niet meer zonder een online business model en vergt dit de nodige veranderingen. Van klantenservice tot logistiek, van ICT tot E-commerce alles is met elkaar verbonden. Een ontzettende uitdaging voor beleidsmakers om de juiste strategie te bepalen voor een organisatie.
24 sep
2:00 pm3:00 pm
Geen evenementen gevonden!

Monday.com Team taken

Hoe werk je optimaal thuis met monday.com? Top Secrets Revealed!

Ook moeten overstappen naar werken op afstand? Maak de overstap eenvoudig en zonder paniek, met monday.com! Hoewel de wereldwijde situatie als gevolg van COVID-19 steeds meer bedrijven heeft gedwongen de overstap te maken naar werken op afstand. Zijn wij, Gorilla Services als partner van monday.com in samenwerking met monday.com er om jullie te ondersteunen tijdens deze moeilijke periode.
succesvol WhatsApp implementeren

Hoe kan je succesvol WhatsApp implementeren?

Veel bedrijven willen WhatsApp implementeren omdat het ook voor klanten een laagdrempelige manier is om in contact te komen. Wat ook telt, is dat medewerkers de positieve en persoonlijke tone-of-voice op WhatsApp waarderen. Mede omdat beide partijen het zo waarderen, is WhatsApp als online klantenservicetool een blijvertje.